mobilno

Mobilno je bolj produktivno

Mobilno

Ta zapis boste brali 3 min

V primerjavi s predstavitvijo pametnih ur in celo pametnih majic, ki naše zaznavanje prek senzorjev povezujejo s spletom, se zdi ideja pametnega telefona iz leta 1997 stara kot zemlja. A ravno ta je pomenila začetek mobilne revolucije, ko smo uporabniki drastično spremenili rabo naprav, ki so zdaj z nami povsod in nam omogočajo nenehno povezanost s svetom. Mobilna revolucija in stalna povezanost naprav oz. potrošnika v omrežje sta skoraj v celoti spremenili naše navade – tako potrošniške kot delovne in tudi povsem življenjske.

Čeprav uporabniki v zasebnem življenju izjemno hitro sprejemamo nove tehnologije in pozitivne prednosti, ki jih te prinašajo, se poslovni del našega vsakdana spreminja nekoliko drugače, malce počasneje. A mobilna revolucija je vstopila tudi v poslovni svet in kot taka ponuja neizmerne poslovne priložnosti, predvsem pa posamezniki pričakujemo enako enostavne rešitve, ki nam pomagajo pri vsakdanjih delovnih izzivih, tudi v poslovnem okolju.

Glavna funkcija mobilnega telefona ni telefoniranje

Največji delež časa uporabniki pametnih mobilcev namenimo za delo z elektronsko pošto in aktivnostim v družbenih omrežjih. Po podatkih raziskave o deležu odjemalcev elektronske pošte, ki jo je marca opravila Adestra, se 45 % vse prejete elektronske pošte odpre prav na mobilnih napravah. Klasični odjemalci elektronske pošte na osebnih računalnikih imajo le še tretjinski delež, spletni odjemalci pa približno petinskega. Prav tako je po poročanju Googla izjemno porastel tudi delež iskanj prek mobilnih napravah, ki je že presegel 50 %.

Z mobilnimi napravami in stalno dostopnostjo do službenih podatkov so zaposleni bolj učinkoviti

Mobilne naprave predstavljajo odličen način, da zaposleni dostopajo do relevantnih podatkov svojega podjetja od koderkoli in kadarkoli – ne samo od doma, pač pa tudi na sestankih s strankami, med telefonskimi pogovori s strankami izven pisarne, praktično od povsod, kjer imajo internetno povezavo. 
S pomočjo mobilnih naprav lahko preverjajo e-pošto, delijo dokumente – jih pregledujejo in potrjujejo, dodeljujejo naloge in pridobijo neposreden dostop do tistih podatkov v podjetju, ki jih potrebujejo, ter obenem porabijo manj časa za vnos podatkov. Mobilni dostop do informacijskega sistema podjetja jim omogoča boljši izkoristek jutranje vožnje z javnim prevozom in mrtvega časa na službenih poteh. Raziskave kažejo, da se v podjetjih, kjer zaposlenim omogočijo mobilni dostop, ne poveča le učinkovitost (za 40 %), pač pa tudi dobičkonosnost iz poslovanja (za 24 %).

Mobilni tehnologiji je v le nekaj letih uspelo redefinirati pojem »pisarna« in spremeniti delovne navade zaposlenih v podjetjih, ki omogočajo mobilno uporabniško izkušnjo. Takšna podjetja so bolje povezana s svojimi zaposlenimi, njihovi zaposleni so bolj zavzeti in lojalni, predvsem pa so bolj na tekočem z vsemi novicami in opravili, ki se dotikajo njihovega dela. Mobilne naprave obenem omogočajo zaposlenim, da najdejo ravnotežje med delom in zasebnim življenjem, saj jim dopuščajo fleksibilnejši urnik in več izbire, kdaj in kako bodo delali, kar se po raziskavah izraža tudi v za 100 % povečanem zadovoljstvu zaposlenih.

 

Spoznajte priložnosti za povečanje produktivnosti z naložbo v mobilnost tudi v svojem podjetju. Prenesite spodnji dokument:

Dokument: Technology and Innovation – Enterprise Mobility

Sodobne mobilne rešitve so ključ do popolne preobrazbe podjetja. Dokument vam bo pomagal razumeti, zakaj je mobilno poslovanje v današnjem svetu za podjetja nepogrešljivo.

Prenesite tukaj >