ikonografika-Kako-sodobna-podjetja-izkoriscajo-mobilne-storitve-v-oblaku

Kako lahko mobilna strategija spodbudi razvoj podjetij?

Mobilno

Ta zapis boste brali 1 min.

Računalništvo v oblaku spreminja poslovne navade podjetij, saj neomejen dostop do podatkov omogoča hitrejše ukrepanje in lažje sprejemanje poslovnih odločitev. Kljub temu velika večina podjetij še vedno nima razvitih ustreznih sistemov, ki bi storitve v oblaku podpirali. Svoje procese vodijo na dragih in zastarelih tehnologijah, ki so jih že zdavnaj prerasla.

Obstoječi način poslovanja podjetij je tako pred veliko preizkušnjo. Raziskave napovedujejo, da bodo z razvojem storitev v oblaku v naslednjih petih letih na trg vstopili novi konkurenti z inovativnimi poslovnimi modeli. Podjetja so zato že danes primorana ugotoviti, kako storitve v oblaku vključiti v svoja vsakdanja opravila. Samo z izčrpnimi analizami in hitrim ukrepanjem se bodo lahko približala naraščajočim željam in zahtevam kupcev ter ohranjala korak s konkurenco.

Ker se največje prednosti storitev v oblaku kažejo v hitrem prilagajanju na spremembe in dovzetnosti za inovacije, jih napredna podjetja že razumejo kot sredstvo za spodbujanje rasti in razvoja. Storitve v oblaku jim že danes omogočajo:

  • stalen dostop do najnovejše programske opreme,
  • centraliziranost podatkov, pripravljenih za analizo v vsakem trenutku,
  • hitro ukrepanje in prilagajanje na spremembe v načinu poslovanja,
  • vpetost sistemov v poslovanje podjetja,
  • redno nadgrajevanje,
  • zniževanje stroškov upravljanja in
  • zaščito poslovnih podatkov.

Uvedba storitev v oblaku je za podjetja neizogibna. V raziskavi, ki jo je pripravil oddelek za ekonomijo Univerze v Oxfordu, si oglejte, kako jih lahko izkoristite tudi sami.

Kako-sodobna-podjetja-izkoriscajo-mobilne-storitve-v-oblaku

Dokument: Unleashing the Cloud – Putting Mobility to Work

Dokument vam bo pomagal razumeti, zakaj sta mobilna tehnologija in računalništvo v oblaku ključna sooblikovalca poslovnih modelov prihodnosti.

Prenesite tukaj >