Data Center. Techniques, IT Specialist and Service Staff. Vector

Intel Xeon in SAP HANA sta temelj za celovito zanesljivo digitalizacijo podjetij

Mobilno

Ta zapis boste brali 1 min.

intel_logoProgramska oprema SAP HANA, ki deluje na strojni opremi, podprti s procesorji Intel Xeon, predstavlja temelj za delovanje strojnega učenja v  visoko produktivnih delovnih okoljih.

S strojnim učenjem in analitiko predvidevanja izboljšujemo poslovne procese, saj postajajo bolj inteligentni. In to je tisto, kar daje podjetjem možnost, da z veliko natančnostjo predvidevajo svoje poslovne rezultate. Vendar strojno učenje samim poslovnim procesom koristi le takrat, ko je njegovo delovanje neopazno in prinaša učinke v realnem času, ne glede na velikost in kompleksnost podatkov modela napovedovanja. Le na ta način je mogoče, da podjetje in ljudje v njem učinkovito predvidijo dogodke v proizvodnem procesu ter s tem preprečijo, da bi jih dogodki sami presenetili.

Delovanje algoritmov strojnega učenja tam, kjer so nameščeni – v podatkovnih bazah – zmanjšuje skrite težave in druge zamude, ki se lahko dogajajo v času kopiranja podatkov na drug strežnik z namenom zagotavljanja nadaljnjega delovanja algoritmov strojnega učenja. Prednost delovanja algoritmov strojnega učenja v podatkovnih bazah ni zgolj v hitrem modeliranju in napovedih, temveč omogoča tudi uporabo že akumuliranih podatkov za boljše napovedovanje in delovanje.

Več podrobnosti o rešitvah, ki jih omogočata Intel Xeon in SAP HANA, najdete tukaj (https://www.intel.com/content/www/us/en/big-data/sap-hana-machine-learning-brief.html).